Vloerverwarming + vloerisolatie

Voor de verwarming hebben we gekozen om te werken met een zelfbouwpaket van Sack zelfbouw. Net zoals met de sanitair is ook hier alles heel vlot verlopen. De communicatie ging vlot, de levering gebeurde stipt en het materiaal liet zich gemakkelijk monteren. Nu is het wachten op de chape. Dan kunnen we verder met het plaatsen van de boiler en het aansluiten van de collectoren, brander en boiler.

Voor de vloerisolatie was gekozen voor gespoten PUR, maar er was een probleem met de hechting. Daarom zijn er nu isolatieplaten geplaatst.

Hieronder het resultaat van 1 kilometer buis in ons huis:

De collectoren voor de vloerverwarming

De ketel van Junkers (Cerapur Smart)

 

This entry was posted in Bouw. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vloerverwarming + vloerisolatie

  1. Katrien says:

    Beste,

    Hebben jullie dan Pur laten spuiten en er vervolgens terug uitgehaald?

  2. maarten says:

    Katrien,

    Ze waren begonnen met PUR spuiten. Maar om de 1 of andere reden hechte die niet overal aan de beton. Ze zijn dan maar gestopt met PUR spuiten en hebben de stukken die los kwamen verwijderd. (was maar een paar vierkante meter) Al de rest is dan geisoleerd met platen. Op zicht maakt het geen groot verschil of het nu gespoten is of met platen. Bij gespoten PUR heb je geen naden, maar bij platen heb je een betere isolatiewaarde. Ik heb dan bij de platen ook wel de spleten goed opgevuld met zo’n PUR spuitbus.

Comments are closed.