De aannemers

Nu we alle aannemers al minstens 1 keer hebben zien passeren is het misschien tijd om eens een overzichtje te maken met onze persoonlijke ervaringen. Onder het mom: Als het goed is mag het gezegd worden, maak ik graag reclame voor deze harde werkers.

Metselwerken: Van Echelpoel Eddy bvba
Deze mannen hebben we uiteraard het meeste gezien. Allemaal harde werkers, en dat is dan ook te zien aan de tijd die ze maar nodig hadden om ons huis te zetten. Dat het dan nog allemaal recht staat is goed meegenomen 🙂 Aanpassingen die we wilden maken tijdens de metselwerken zelf waren voor hen geen probleem. Het resultaat kan je wel zien op de foto’s. Kortom: hier zijn we heel tevreden over.

Timmerwerken: CV Tielemans
Hier kunnen we kort over zijn. Op anderhalve dag hadden ze ons dak getimmerd, en dat is allemaal dik in orde!

Dakbedekking: Kid Herremans
Over hen ook enkel positieve dingen te vertellen. ‘t resultaat kan je zelf zien op de foto’s. Lekken ben ik nog niet tegengekomen 🙂

Elektriciteit: Ruban zelfbouw
Het uittekenen van het elektriciteitsplan verliep een beetje chaotisch. Er werd mij verteld dat ze normaal op een andere manier werken. Waarom het dan bij mij zo chaotisch moest zijn weet ik niet… Het resultaat was wel in orde. De lengtes van de kabels waren vrij goed ingeschat (ik heb net geen 20m kabel over van 3*2,5G en de 1.5G is volledig op).

De elektriciteitskast had ik door Ruban laten bekabelen en was netjes uitgevoerd. Vanaf dan is het gemakkelijk om alle lichtkringen, stopcontacten en drukknoppen aan te sluiten.

Sanitair: Sack zelfbouwpakketten
Ze vertelden mij dat ze de meeste klanten krijgen via mond-tot-mond reclame van tevreden klanten. Awel, dat kan ik best geloven! Vanaf het eerste contact word je op een professionele manier begeleid door mensen met verstand van zaken, die bereid zijn om mee te denken in het hele proces. Daarnaast krijg je de nodige begeleiding zodat zelfs iemand met 2 linkerhanden de sanitair en verwarming kan plaatsen. (Handleiding met foto’s stap per stap, DVD ala doe-het-zelf-met-roger, uitleg bij levering op de werf zelf)

Ventilatie: Ruban zelfbouw
Dit verliep beter dan de elektriciteit bij Ruban. De ventilatie zelf heb ik op 2 dagen geplaatst in mijn eentje. (exclusief gaten boren, kappen, breken,.. ) Dus moeilijk was het zeker niet.

Verwarming: Sack zelfbouwpakketten
Zelfde ervaringen als met het sanitair gedeelte. Het leggen van de verwarmingsbuizen was een fluitje van een cent als je met 2 bent. Aansluiten van boiler, expansievat, pomp en collectoren vraagt iets meer meetwerk omdat deze met koperen buizen verbonden worden, maar ook dat is in orde gekomen.

Schuimbeton, PUR, chape: Chapewerken Kerstens
Over het algemeen redelijk tevreden over. Spijtig genoeg een paar gele muren van het spuiten van de PUR. De chape ligt goed recht, dus dat maakt het vloeren een fluitje van een cent.

Pleisterwerken: Olense plafonneringswerken
Die mannen hebben dat goed gedaan. Alles is mooi recht en fijn afgewerkt. Het lijkt allemaal heel gemakkelijk als je hen bezig ziet. Maar heb je zelf ooit eens geprobeerd een gaatje dicht te plamuren… ?

Buitenschrijnwerk: Raamselect
Goedkoop is duurkoop kan hier niet van toepassing zijn gezien de prijs van de ramen. Veel goedkoper dan de andere offertes waren ze ook niet. Klantvriendelijkheid ligt bij de andere leveranciers hopelijk wel een pak hoger. Zonder te ver in detail te treden zullen we het hier maar op houden: Na een – beetje – moeite en (extra) geld hebben we nu kwalitatieve ramen van Reynaers die bijna volledig naar onze smaak zijn.

 

Disclaimer: Bovenstaande is volledig subjectief en gebaseerd op 1 enkele persoonlijke ervaring.

This entry was posted in Bouw. Bookmark the permalink.